nedjelja, 17. travnja 2016.

Ukusni bakalar u paradjz sosu s timijanom


Ovaj recept je idealan za one koji su u žurbi i u nedostatku vremena za neko komplikovano jelo,veoma je jednostavno,ukusno i što je najvažnije jako zdravo ,bez udjela velike masnoće..






Potrebno :

- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 glavica luka,isjeckanog
- 400g sitno isjeckani paradajz
- 1 puna žličica  smeđeg šećera
- nekoliko grančica majčine dušice(timijan),lišće skinuto
- 1 žlica soja umaka
- 4 filea bakalara ili neke druge vrste bijele ribe




Priprema :

Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk, zatim pržiti 5-8 minuta dok lagano porumeni. 

Umiješajte rajčice, šećer, timijana i sojin umak, a zatim dovesti do kuhanja.

Kuhajte 5 minuta, a zatim stavite bakalar koji ste prethodno malo začinili  . 

Pokrijte i lagano kuhajte 8-10 minuta. Poslužite uz pečeni ili kuhani krumpir.

Izvor :Dobra hrana magazin


Nema komentara:

Objavi komentar