Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
nedjelja, 17. travnja 2016.
Ukusni bakalar u paradjz sosu s timijanom
Ovaj recept je idealan za one koji su u žurbi i u nedostatku vremena za neko komplikovano jelo,veoma je jednostavno,ukusno i što je najvažnije jako zdravo ,bez udjela velike masnoće..
Potrebno :
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 glavica luka,isjeckanog
- 400g sitno isjeckani paradajz
- 1 puna žličica smeđeg šećera
- nekoliko grančica majčine dušice(timijan),lišće skinuto
- 1 žlica soja umaka
- 4 filea bakalara ili neke druge vrste bijele ribe
Priprema :
Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk, zatim pržiti 5-8 minuta dok lagano porumeni.
Umiješajte rajčice, šećer, timijana i sojin umak, a zatim dovesti do kuhanja.
Kuhajte 5 minuta, a zatim stavite bakalar koji ste prethodno malo začinili .
Pokrijte i lagano kuhajte 8-10 minuta. Poslužite uz pečeni ili kuhani krumpir.
Izvor :Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar