četvrtak, 14. travnja 2016.

UKUSNI LIMUNOV KOLAČ S BADEMIMA


RECEPT ZA KOLAČ KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI SVOJIM UKUSOM I FANTASTIČNIM MIRISOM,IDEALAN ZA SVAKU PRILIKU...





Potrebno :

- 75ml  ulje od repice

- 175g samodizajućeg brašno ili obično brašno za kolače

- 1 ½ žličica praška za pecivo

- 50g  badema

- 50g palenta

-  2 limuna,sok i sitno izribana korica

- 140g štaub šećera

- 2 velika jajeta

- 225 g prirodnog jogurta

Za sirup od limuna:

- 85g štaub šećera

- sok od 2 limuna(otprilike oko 5 žlica)




Priprema :

Zagrijati pećnicu na 180 ° C .
Lagano nauljiti 20cm okrugli x 5 cm duboki kalup za pečenje te ga obložiti pergament papirom za pečenje.

 Za tortu, stavite brašno, prašak za pecivo, mljevene bademe i palentu u veliku zdjelu za miješanje. Umiješajte limun i šećer, a zatim napravite rupu u sredini brašna i istresite umiješani limun i šećer.

 Izlupati  jaja u zdjeli, a zatim umiješajte u jogurt.Dodajte dobijenu smjesu zajedno sa uljem u brašno , zatim kratko i lagano promiješajte  sa velikom metalnom žlicom tako da se svi sastojci sjedine,ali  bez pretjeranog miješanja.


Žlicom smjesu istresite  u tepsiju . Pecite 40 minuta ili dok se ražanj umetnut u centru torta vrati čist bez lijepljenja tijesta. Prekrite kolač  sa folijom za dodatnih  5-10 minuta ako počne  prebrzo dobivati smeđu boju.

Dok se kolač peče, napraviti sirup od limuna. Stavite šećer u malu tavu sa sokom od limuna i 75 ml vode. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi, miješajući povremeno, dok se šećer ne otopi. Pojačajte temperaturu, kuhajte 4 minuta dok ne dobijete sirup,potom sklonite sa toplote.

Izvadite kolač iz pećnice i pustite da se kratko ohladi na limu. Dok je još topao, okrenite ga iz kalupa za pečenje, skinite pergament  papir i  kolač stavite na žičani stalak ili neki drugi pladanj.Viljuškom napravite puno malih rupa po cijelom vrhu torte . Polako žlicom sipajte više od pola  sirupa od limuna  i pustiti da se upije.Četkicom nanesite sirup na rubove kolača i sa strane  sve dok ne potrošite sirup.

Izvor :Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar