Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 14. travnja 2016.
UKUSNI LIMUNOV KOLAČ S BADEMIMA
RECEPT ZA KOLAČ KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI SVOJIM UKUSOM I FANTASTIČNIM MIRISOM,IDEALAN ZA SVAKU PRILIKU...
Potrebno :
- 75ml ulje od repice
- 175g samodizajućeg brašno ili obično brašno za kolače
- 1 ½ žličica praška za pecivo
- 50g badema
- 50g palenta
- 2 limuna,sok i sitno izribana korica
- 140g štaub šećera
- 2 velika jajeta
- 225 g prirodnog jogurta
Za sirup od limuna:
- 85g štaub šećera
- sok od 2 limuna(otprilike oko 5 žlica)
Priprema :
Zagrijati pećnicu na 180 ° C .
Lagano nauljiti 20cm okrugli x 5 cm duboki kalup za pečenje te ga obložiti pergament papirom za pečenje.
Za tortu, stavite brašno, prašak za pecivo, mljevene bademe i palentu u veliku zdjelu za miješanje. Umiješajte limun i šećer, a zatim napravite rupu u sredini brašna i istresite umiješani limun i šećer.
Izlupati jaja u zdjeli, a zatim umiješajte u jogurt.Dodajte dobijenu smjesu zajedno sa uljem u brašno , zatim kratko i lagano promiješajte sa velikom metalnom žlicom tako da se svi sastojci sjedine,ali bez pretjeranog miješanja.
Žlicom smjesu istresite u tepsiju . Pecite 40 minuta ili dok se ražanj umetnut u centru torta vrati čist bez lijepljenja tijesta. Prekrite kolač sa folijom za dodatnih 5-10 minuta ako počne prebrzo dobivati smeđu boju.
Dok se kolač peče, napraviti sirup od limuna. Stavite šećer u malu tavu sa sokom od limuna i 75 ml vode. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi, miješajući povremeno, dok se šećer ne otopi. Pojačajte temperaturu, kuhajte 4 minuta dok ne dobijete sirup,potom sklonite sa toplote.
Izvadite kolač iz pećnice i pustite da se kratko ohladi na limu. Dok je još topao, okrenite ga iz kalupa za pečenje, skinite pergament papir i kolač stavite na žičani stalak ili neki drugi pladanj.Viljuškom napravite puno malih rupa po cijelom vrhu torte . Polako žlicom sipajte više od pola sirupa od limuna i pustiti da se upije.Četkicom nanesite sirup na rubove kolača i sa strane sve dok ne potrošite sirup.
Izvor :Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar