Još jedan jako interesantan,ukusan i zdrav recept za tjesteninu sa piletinom i brokulama koji ćete pripremiti veoma lako i brzo!
Potrebno :
- 350g tjestenine oblika školjke
- 200g brokule,izrezano na male cvjetiće i stabljike tanko narezane
- 2 žlice maslinovog ulja
- 350 g pilećih fileta,tanko narezanih
- 175g kesten gljive,izrezane na četvrtine
- 4 žlice paste od rajčice
- 80g meki sir s češnjakom i začinskim biljem
- 280ml vrhnja( veća čaša)
Za preljev
- par komada mladog luka,sitno narezan
- 85g sir cheddar, ribani
- 1 češanj češnjaka, sitno isjeckan
- 50g ljuskicama badema
Priprema :
Zagrijte pećnicu na 190C .
Pustite veliki lonac posoljene vode da proključa. Ubaciti tjesteninu, dobro promiješati i kuhati.
Kuhati oko 6 minuta, a zatim dodajte brokulu i kuhajte 5-6 minuta više dok se tjestenina skuha. Ocijedite dobro, a zatim vratite u tavu.
Zagrijte ulje u širokoj tavi, dodajte komada piletine i pržite dok lagano porumeni. Dodajte gljive i promiješajte ,te nastavite pržiti oko 1 minutu, a zatim umiješajte rajčicu, sir i vrhnje. Lagano kuhajte, miješajući, dok se sir istopi i dobijete zgusnuti umak.Začiniti sa soli i paprom.
Prelijte umak preko tjestenine, miješajući lagano da se sve sjedini, onda lagano prebacite u plitku vatrostalnu posudu .
Pomiješajte mladi luk, sir cheddar, češnjak i badem za preljev i pospite preko tjestenine. Pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici do zlatno boje.
Izvor :Dobra hrana magazin
Nema komentara:
Objavi komentar