petak, 8. travnja 2016.

Zapečena tjestenina sa piletinom i brokulama

Još jedan jako interesantan,ukusan i zdrav recept za tjesteninu sa piletinom i brokulama koji ćete pripremiti veoma lako i brzo!







Potrebno :


- 350g tjestenine oblika školjke
- 200g brokule,izrezano na male cvjetiće i stabljike tanko narezane
- 2 žlice maslinovog ulja
- 350 g  pilećih fileta,tanko narezanih 
- 175g kesten gljive,izrezane na četvrtine
- 4 žlice paste od rajčice 
- 80g  meki sir s češnjakom i začinskim biljem
- 280ml  vrhnja( veća čaša)

Za preljev
- par komada mladog luka,sitno narezan
- 85g sir cheddar, ribani
- 1 češanj češnjaka, sitno isjeckan
- 50g ljuskicama badema



Priprema :

 Zagrijte pećnicu na 190C .
 Pustite veliki lonac posoljene vode da proključa. Ubaciti  tjesteninu, dobro  promiješati i kuhati.
 Kuhati oko 6 minuta, a zatim dodajte brokulu i kuhajte 5-6 minuta više dok  se tjestenina  skuha. Ocijedite dobro, a zatim  vratite u tavu.

 Zagrijte ulje u širokoj tavi, dodajte  komada piletine i pržite dok lagano  porumeni. Dodajte gljive i promiješajte ,te nastavite pržiti oko 1 minutu, a  zatim umiješajte rajčicu, sir i vrhnje. Lagano kuhajte, miješajući, dok se sir  istopi  i dobijete zgusnuti umak.Začiniti sa soli i paprom.

 Prelijte umak preko tjestenine, miješajući lagano da se sve sjedini, onda  lagano prebacite  u plitku vatrostalnu posudu .

 Pomiješajte mladi luk, sir cheddar, češnjak i badem za preljev i pospite  preko tjestenine. Pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici do zlatno boje.

 Izvor :Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar