srijeda, 16. studenoga 2016.

Fine prhke puslice s komadićima čokolade



Djeca obožavaju ove male čokoladne puslice a veoma se jednostavno pripremaju, oduševite ih sa zalogajem užitka, brzo lako i slatko....




Potrebno:

- 140g vanilinog šećera
- 50g tamne čokolade
- 1 bjelanjce




Priprema:

Mutite bjelanjce u čvrsti snijeg.
Zamijesiti 140 grama vanilinog šećera, izrendanu čokoladu ili sitne komadiće čokolade.

Mutiti sve zajedno da se masa stvrdne stvrdne.
Praviti kašikom male puslice i pecite u namašćenoj i brašnom posutoj tepsiji na temperaturi 150C.


Ako želite veću količinu puslica tad i potrebne sastojke povećajte.U zatvorenoj posudi mogu se održati svježi i do tri dana.Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar