Ovaj recept možete koristiti i sa drugim sezonskim voćem po vašoj želji i ukusu !
Potrebno za koru :
6 jaja
6 velikih kašika šećera
6 velikih kašika ulja
6 kašika brašna
2 kašike čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
Priprema:
Sastaviti jaja, šećer, ulje, čokoladu u prahu, i prašak i dobro umutiti mikserom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Zatim dodavati postepeno po kašiku brašna. Smjesu istresti u podmazan kalup za torte prečnika 28 cm, i peći. Kada je gotovo, staviti da se ohladi a zatim napraviti 3 tanje kore za toru.
Prvi fil :
1 puter
250 gr lješnika
100 gr badema
3 velike kašike šećera u prahu
Puter izgnječiti prvo rukama, a zatim dodati mljevene lješnike i bademe, i postepeno dodavati šećer u prahu i sve dobro izmiješati.
Drugi fil :
1 kesica kreme za torte od vanilije
1 mala kašika arome od maline
200 gr višanja
Glazura :
2 pakovanja vrhnja za šlag
200 gr krupno rendane čokolade na listiće
150 gr čokoladnih mrvica
100 gr mljevenih lješnika
Priprema :
Na pladanj na kome će vam biti torta, postavimo prvu koru, a zatim na nju razmažemo prvi fil. Na njega stavimo drugu koru, poredamo višnje (bogato jednu do druge). Preko višnji razmažemo drugi fil.
Na drugi fil dodamo zadnju (treću) koru. Tortu premažemo bijelom kremom koju smo napravili od vrhnja za šlag. Stranice torte prespemo krupno rendanom čokoladom i mljevenim lješnicima. Preko torte prespemo mrvice i ukrasimo ostatkom šlaga i višanja.
Nema komentara:
Objavi komentar